Стартира конкурсът „Кмет на месеца“ за април. До 30-ти април включително, можете да гласувате за своя фаворит на тема „Пролетно почистване“.

Кметът на община Ивайловград Диана Овчарова ще се съревновава в категорията „Общини с население под 20 000 души” с: Ресни Мурад (Ардино), Илийчо Лачовски (Кнежа), Красимир Герчев (Разлог) и Панайот Рейзи (Созопол).

Ежегодно през пролетта Община Ивайловград организира  кампания по почистване на града, като по традиция призовава и жителите да се включат.

Общинската администрация осигури ръкавици, чували и транспорт за извозване на събраните отпадъци от почистените места.

Тази година в пролетното почистване се включиха Община Ивайловград, ОП „Спектър’’, ОП „Общинско горско’’, ДЦДУ, СУ „Христо Ботев’’,Ивайловград, „Социално подпомагане’’, НЧ "Пробуда 1914" Ивайловград, ОИМ –Ивайловград и ТИЦ Ивайловград и ДГ „Ивайловград’’.

Служителите на общинска администрация се включиха активно в акцията, като почистиха по определен график входа на града, пенсионерската чешма, манастир „Св. Св. Константин и Елена’’,храм „Свето Преображение Господне’’, местност „Дупката’’, пътят за селата Славеево, Драбишна и Лъджа.

Наред с чистенето започна и озеленяване и облагородяване на Ивайловград.

Подкрепете кмета на Ивайловград в поредната надпревара, която ще популяризира добрите инициативи в общината ни!

Конкурсът "Кмет на месеца", организиран  от Портала на българските общини Kmeta.bg. , има за цел да популяризира добрите практики на общините, да посочи успешните градоначалници, чиято работа дава положителен ефект върху развитието на градове и подобрява условията за живот в тях.

 

 

ГЛАСУВАЙТЕ НА ЛИНКА: http://www.kmeta.bg/