Имаме удоволствието да Ви поканим на Международен фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Кулинарното наследство на Тракия” – Ивайловград 2017 г., който ще се проведе на 02.09. 2017 г. (събота).
Тук в древната Орфеева планина и в щедрата земя на Тракия се раждат най-вкусните и уханни плодове и билки – кехлибарено уханно грозде, смокини, фурми, нарове, чийто вкус е събрало слънцето и легендите на Тракия.
Природата и богатата история са оставили своите отпечатъци върху обичаите, поминъка на местното население, което пази и съхранява уникалните си традиции и вкусните традиционни кулинарни ястия.
Фестивалът се превръща в място за обмен на култури и добри практики, прави се реклама на културното богатство на Ивайловград, наследено от дълбока древност до наши дни. Всеки посетител може да вкуси от традиционните гозби и тестени изделия, приготвени с много любов от сръчните ръце на нашите майсторки, както и от кухнята на гостите ни от чужбина. Приложници, художници, майстори на стари занаяти ще демонстрират своите умения и знания. Не пропущайте да си закупите и от продуктите на местните производители – мед, тахан, вино, сладка, билки и подправки.
Кулинарната фиеста ще завърши с награждаване на отличилите се и веселие.
За нас ще бъде чест и удоволствие, заедно да съпреживеем празника.

Вашата заявка за участие ще бъде приета на телефони: 03661/6051; 0884776669
или на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. до 20.08.2017 г.
Ще Ви бъдем благодарни, ако ни отговорите в срок.